UBIO U SULUDOJ VOŽNJI ILICOM: Podignuta optužnica protiv Kameničkog

Nakon više od godinu i tri mjeseca Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Marina Kameničkog.

Podsjetimo, Kamenički je kao 20-godišnjak skrivio strašnu prometnu nesreću u Ilici u u Zagrebu u kolovozu 2018. godine.

U nesreći su smrtno stradale dvije osobe, 22-godišnjakinja i 64-godišnjakinja, a još su tri osobe ozlijeđene.

U svom smrtonosnom pohodu Kamenički je gradom vozio čak 195 kilometara na sat, a utvrdili su to stručnjaci negdje godinu i pol nakon nesreće.

Informaciju su za Vijesti.hr potvrdii u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a uskoro bi trebali biti poznati detalji i kvalifikacija djela za koje ga tereti tužiteljstvo.

RTL je ekskluzivno otkrio tajnu crne kutije koja je krila ključni podatak za optužnicu, a to je brzina kojom je s 500 konja teškim Mercedesom dojurio Kamenički.

Optužnicu prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (22) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati u Zagrebu, upravljao osobnim vozilom marke Mercedes C63 AMG sjevernim kolničkim trakom Ulica Ilica iz smjera istoka u smjeru zapada brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici, okrivljenik je, tereti ga se, zbog prevelike brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom te je pri udarcu vozilom u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera.

U nekontroliranom kretanju okrivljenikovo je vozilo udarilo u vozilo marke Opel Astra kojim je upravljao građanin iz smjera zapada u smjeru istoka, te je pri tom udarcu došlo do otvaranja suvozačevih vrata na okrivljenikovom osobnom automobilu pa je sa suvozačevog sjedala iz automobila ispala okrivljenikova suvozačica, u koju je potom udario osobni automobil marke Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka. U nastavku nekontroliranog kretanja, okrivljenikov automobil je nastavio gurati osobni automobil marke Opel Astra te ga je odbacio na betonski potporni zid, nakon čega je i okrivljenikovo vozilo udarilo u betonski potporni zid, odbilo se od zid i u daljnjem kretanju prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u vozilo marke Mercedes, nakon čega se okrivljenikovo vozilo zaustavilo i zapalilo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije ženske osobe, odnosno suvozačica iz okrivljenikovog osobnog automobila i suvozačica iz osobnog automobila marke Opel Astra, dok je vozač osobnog automobila marke Opel Astra zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom.”

PISALI SMO: POLICIJA O NESREĆI U ILICI: Evo koje su pojedinosti iznijeli  – čitajte OVDJE.

LAURA JE STRADALA U NESREĆI: “Zvijezde su limit” – rekla je profesorici, čiju emotivnu poruku donosimo – čitajte OVDJE.