U SPOMEN SVEĆENIKU: Na zagrebačkom Bukovcu Park o. Vjenceslava Miheteca

spomenik, vjenceslav mihetec

Bez velikih prijepora, na posljednjoj je sjednici, gotovo po hitnom postupku, Gradska skupština prihvatila prijedlog odluke o imenovanju parka u Maksimiru u spomen na o. Vjenceslava Miheteca.

Piše: Branimir Fagač

Inicijativu za imenovanje javne površine u spomen na o. Vjenceslava Miheteca, pokojnog župnika remetske župe Uznesenja BDM i upravitelja svetišta, još je u travnju prošle godine podnijelo Vijeće Gradske četvrti Maksimir.

O prijedlogu za imenovanje, Odbor je prvi put raspravljao u travnju 2017. godine. Rasprava i odlučivanje tada je odgođeno, jer predložena javna površina nije imala obilježje trga.

Sada je Vijeće Gradske četvrti Maksimir predložilo da se predmetna površina u IX. Bukovačkom ogranku, koja je u međuvremenu uređena kao park, imenuje imenom župnika. Gradska Skupština odluku je i prihvatila.

Naime, uskoro se obilježava trogodišnjica smrti, a župljani u nedjelju u 14.30 sati, planiraju svečani program i druženje, te imenovanje parka koji se tamo nalazi, u Park o. Vjenceslava Miheteca.

Da podsjetimo, o. Vjenceslav Mihetec, veliki domoljub i prosvjetitelj, rođen je 22. rujna 1945. godine. Školovao se za učitelja hrvatskog jezika i glazbe, no nakon diplome, odlučuje se za svećenički poziv.

Redovničko odijelo oblači 1969. godine u Somboru, gdje završava svoj novicijat. Svečane zavjete polaže pet godina kasnije, kada je i zaređen za svećenika.

U Hrvatskoj karmelskoj provinciji obnašao je mnoge službe: prefekt sjemeništa, magister klerika, prior, provincijal, predsjednik HKVRPP, provincijalni asistent za Svjetovni karmelski red, župnik, upravitelj svetišta… Preminuo je prije tri godine.

U nedjelju, 11. veljače, u 14,30 sati ploču s imenom parka o. Vjenceslava Miheteca otkriti će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno s nećacima oca Miheteca.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2022628644647092″ bottom=”30″]

Komentiraj