U RING PROTIV PLENKOVIĆA: Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, želi biti šef HDZ-a

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, najavio je u intervjuu za Obzor Večernjeg lista da razmišlja i o kandidaturati za predsjednika HDZ-a.

Očito, na sljedećim izborima u HDZ-u više bit će više kandidata, jer su do sada u igri Davor Ivo Stier, Miro Kovač i vjerojatno Tomislav Karamarko, pa sadašnjem čelniku Andreju Plenkoviću i neće biti lako na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

O kandidaturi za predsjednika HDZ-a Penava razmišlja jer misli da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata.

Jer, kako navodi, godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa.

U intervjuu za Večernji list kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

“Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji… “, rekao je Penava.