U ČAST OLIVERU. Sjajna atmosfera na tradicionalnom koncertu na trajektu

Povodom obilježavanja četvrte godišnjice od odlaska glazbene legende naših prostora i šire Olivera Dragojevića trajekt „Korčula“ jučer je postao koncertna pozornica.

Izvor: Media servis

Tjedan Olivera Dragojevića započeo je jučer, sada već tradicionalnim, koncertom na trajektu Split – Vela Luka. Isplovaljavanjem trajekta u 17.30 prema Veloj Luci, Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači pjevali su Oliverove najveće hitove i tako poklonili putnicima veliki spektakl. Tijekom trosatne vožnje putnici na trajektu bili su oduševljeni te su svi uz pjesmu i ples slavili Olivera. Nezaboravni prizori s trajekta i ove godine ostat će zabilježeni u sjećanju svima koji su imali prilike prisustvovati ovom jedinstvenom događaju.

Ulaz na koncert bio je slobodan uz kupljenu kartu za trajekt, a na trajektu su nastupili Ante Gelo, Petar Dragojević, Dupini i mladi izvođači – Matija Cvek, Bruna Oberan, Iva Ajduković, Alen Đuras, Igor Drvenkar, Josip Palameta i Jure Brkljača. Alan Bjelinski, koji će ravnati glavnim koncertom u petak 29. srpnja, je na trajektu nakratko preuzeo klavijature od Petre Dragojevića i tako oduševio putnike. Tijekom cijelog koncerta svi su putnici neumorno pjevali s raspoloženim glazbenicima, inspirani odličnom atmosferom koju je Oliverov duh na poseban način ujedinio u jedan glas.

Koncert na trajektu je uvertira u niz glazbenih događanja koja će ovaj tjedan slaviti Olivera i njegovo stvaralaštvo počevši od svečanog otvorenja izložbe „Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić“ danas u 21.00 sati u Centru za kulturu Vela Luka. Veliki i glavni koncert Trag u beskraju održat će se u petak, 29. srpnja s početkom u 21.30 sati na rivi u Veloj Luci gdje će nastupati velika glazbena imena i Oliverovi prijatelji. Osim večernjeg koncerta na rivi, isti dan će se održati polaganje vijenca na mjesnom groblju sv. Roka s početkom u 9.00 sati, dok će se u 10.00 sati održati misa i recital u crkvi sv. Josipa koji će biti popraćeni glazbenim interpretacijama Matije Cveka, Ante Gele i kvarteta Sequentia.

Projekt Trag u beskraju uključuje i koncert Vrijeme ljubavi u subotu na pijaci ispred crkve sv. Josipa kada će nastupati Zorica Kondža s orkestrom Joška Banova te Jazz večer u nedjelju koju će nam nastupom uljepšavati renomirani glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika. Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na linku, a za nedjeljni na entrio.hr.

Ovaj tradicionalni glazbeno-umjetnički projekt organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije, a informacije i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Trag u beskraju.