TRESE SE ZDRAVSTVENI SUSTAV: Spas je opet u džepovima građana – najavio Kujundžić

U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak s predstavnicima veledrogerija koje su tužile više od 20 bolnica zbog neplaćenih dugova.

Izvor: Media servis

Dogovoreno je da će im do kraja godine biti isplaćeno pola milijarde kuna.

Ministar Milan Kujundžić i predsjednik HUP Koordinacije veledrogerija Ivan Klobučar:

“Zdravstveni sustav je vrlo bremenit kada je riječ o financijskom poslovanju. No, s druge strane hrvatski zdravstveni sustav je po kvaliteti i dosezima koje imamo po svim segmentima je uistinu ponos hrvatske države.”

“Ako se ne poveća limit s 500 milijuna kuna ćemo biti u trenutku u kojem smo sada, no direktor HZZO-a je rekao da će i limite povećati tako da se nadamo da bismo u tom trenutku uspjeli do kraja godine mirno voditi naše firme.”

Veledrogerije su zahtIjevale isplatu polovice duga za kojeg tvrde da je premašio tri milijarde kuna, dok ministar Milan Kujundžić ističe da se radi od 2,1 milijarde.

Uz to ministar Kujundžić najavljuje novoi posezanje u džepove građana, ali ne otkriva još na koji način.

“Morat ćemo svi izdvajati više, hoće li to biti kroz dopunsko, kroz cigarete, u svakom slučaju onaj tko ozbiljno razmišlja toga je svjestan… Ne možemo sa 750 eura izdvajanja po stanovniku za zdravstvo biti jednako dobri kao i drugi s 5000 eura”, poručio je Kujundžić.