TRAŽI SE MINISTAR BRANITELJA: U foteljskoj trakavici sve izgledniji Milijan Brkić

milijan brkić vaso

Podsjećamo, državno odvjetništvo preuzelo je slučaj bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje. Pod istragom je zbog spornog prebivališta, oročenog namjenskog kredita i izbjegavanja prireza.

Crnoja će morati objasniti okolnosti pod kojima mu je dodijeljeno zemljište u Samoboru i moguće nezakonito prijavljivanje prebivališta, kao i navodno izbjegavanje plaćanja prireza u Zagrebu od 18 posto. Također, morat će objasniti i sudbinu 56 tisuća eura namjenskog kredita, koji je umjesto na izgradnju kuće, oročio u banci.

‘‘U odnosu na slučaj za koji ste pitali možemo odgovoriti da nadležno Državno odvjetništvo poduzima sve one propisane radnje u zakonu s ciljem utvrđenja pravno relevantnih činjenica‘‘, kratko je potvrdila za Media servis glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

U međuvremenu, HDZ-ov Milijan Brkić sve se glasnije spominje kao izvjesni nasljednik Crnoje, koji je nakon samo šest dana u fotelji ministra branitelja morao odstupiti pod pritiskom javnosti.

Da bi to pitanje moglo biti riješeno ovaj tjedan, najavio je uoči vikenda premijer Tihomir Orešković.‘‘Ovih dana…Ne znam što je gospodin Karamarko komentirao. Ali mislim da ćemo u što bržem roku tu poziciju ispuniti. Nadam se da ćemo drugi tjedan tu poziciju komunicirati‘‘, rekao je premijer.

Komentiraj