TRAGOM NESREĆE: Marin Kamenički vozio 195 km/h, kad je usmrtio dvije žene u Ilici

Nakon stravične prometne nesreće u Ilici, koja se dogodila 23. kolovoza 2018. godine, kada je 20-godišnji Marin Kamenički divljom vožnjom usmrtio dvije osobe, a tri ozlijedio, napokon je završeno prometno vještačenje.

Te je večeri Marin Kamenički, utvrdilo se vještačenjem, doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat, prešao na suprotni trak i izazvao sudar još tri automobila. Laura Stelio (23) i Nadica Hoflinger (64) smrtno su stradale.

“Ako je to točno, onda bi to ustvari potvrdilo procjenu tužitelja da se radi o djelu s neizravnom namjerom, a ne iz nehaja”, smatra Rafel Krešić, odvjetnik oštećene, prenosi RTL.

Vještačenje je trajalo dugo, a radilo se na prometnom fakultetu. Navodno je takozvana crna kutija koja očitava razne podatke iz automobila nekoliko sekundi prije nesreće, bila pravi misterij.

Prvo ju nitko nije mogao otvoriti, pa je sve ovisilo o njemačkom proizvođaču. A baš crna kutija pomaže vještacima, a cijena iščitavanja tih podataka, kaže sudski vještak za promet Goran Husinec, kreće se oko 10.000 eura. “Ona bilježi rad motora i rad mjenjača, vidimo pod kojim okretajima je motor radio, vidimo u kojoj brzini je bilo vozilo. I vidimo sve ostale parametre, znači položaj gasa i tako dalje. Znači, pomoću tih parametra, lako izračunavamo ostale brzine”, kazao je Husinec.

Marin Kamenički bio je malo više od mjesec dana u istražnom zatvoru, a u godinu i pol koliko već traje istraga, istraživalo se mnogo toga, pa i je li možda bila u igri utrka.

Valja podsjetiti kako je Kamenički bio u bijesnom automobilu koji ide 250 na sat, a cijena mu je navodno viša od 800.000 kuna.

Sada je na potezu tužiteljstvo i čeka se optužnica.

PISALI SMO: LAURA JE STRADALA U NESREĆI: “Zvijezde su limit” – rekla je profesorici, čiju emotivnu poruku donosimo čitajte OVDJE.