TRAG ZLOČINCA: Ubojica Brnada pjevao po Osijeku i branio za mnoge nogometne klubove

Roman Brnada, osumnjičen za ubojstvo žene u Rijeci, koju je ubio u kafiću usred dana, je osebujan lik o kojem je pisao i Glas Slavonije sredinom listopada 2017. godine.

U to je vrijeme zarađivao kao ulični pjevač i građani su ga mogli svakodnevno susresti u Kapucinskoj ulici dok je pjevao uglavnom crkvene pjesme. U isto vrijeme bio je i golman Nogometnog kluba Tomislav iz Livane, a branio je prethodnih godina i za nogometne klubove Metalac, Elektru, Olimpiju te Laslovo.

U Osijek je Brnada došao 2009. godine iz Zagreba, zajedno sa suprugom. U Osijeku su živjeli desetak godina, potom su se vratili u Zagreb, a nakon toga otišli u Rijeku.

Glasova novinarka ga je u vrijeme dok je živio u Osijeku viđala i u naselju Jug 2, gdje je također pjesmom zabavljao prolaznike. Jednom prilikom obratio joj se i rekao kako je čuo da radi u medijima te zatražio članak i dolazak novinara u župu gdje je, kako joj je tada govorio, pjevao. Članak nikada nije napisan, a da je često sjedio na Jugu 2 i pjevao posvjedočio nam je i djelatnik obližnjeg kafića, šokiran što je taj mladić lijepoga glasa ubojica.

“Dolazio je i k nama u kafić, popio bi kavu ili pivo. Nekad bi došao sa ženom, nekad bez nje. Živio je negdje u gradu, a redovito je svirao ovdje na Jugu 2. Nisam ga vidio godinama, a sjećam se da je uvijek bio tih i miran. Boja njegova glasa privukla bi poglede prolaznika, a od milodara koji su mu udijelili je i živio, koliko ja znam. Vjerujte da ste me sad šokirali kad ste mi rekli da je to on”, ispričao je Osječanin za Glas Slavonije.