TOMISLAV PANENIĆ: Mi imamo pijance koji se bore da budu premijeri

tomislav panenić

Tehnički ministar gospodarstva, Mostov Tomislav Panenić, gostovao je na N1 televiziji i govorio o aktualnoj političkoj situaciji vezanoj za izbornu utrku.

Nije bio kategoričan kako neće nakon izbora s nikim koalirati.

“Naša odgovornost nije da idemo samo na rušenje u drugim strankama, bila bi floskula da govorimo da ne idemo ni sa kim u vlast. Kako bi građani gledali na to da kažemo da ne možemo ni s HDZ-om i SDP-om?”, rekao je za N1.

Na pitanje je li onda moguća i koalicija sa SDP-om, Panenić je odgovorio: “Svaka je moguća, moramo čekati da prođu izbori da vidimo rezultate. Ove dvije stranke su dosta urušile vjerodostojnost, morat ćemo tražiti jače garancije ovaj puta, jer i mi imamo institucionalno pamćenje.”

“Nismo mi ti koji želimo micati niti nam itko smeta”, odgovorio je na izravno pitanje koga bi maknuo iz SDP-a. “Ljudi koji su opterećeni aferama su ono što ne podržavamo, jer to je i moralna odgovornost političara. Pogledajte primjer Švedske, ondje je netko zbog vožnje s 0,2 promila u krvi otišao s visoke pozicije, a mi imamo pijance koji se bore da budu premijeri”.

“Svi su upoznati s tim”, rekao je na pitanja – na koga misli.

 

 

Komentiraj