TOMAŠEVIĆ O UHIĆENJIMA: Nova Gradska uprava podržava neovisan rad državnih institucija

Iz Grada Zagreba oglasili su se priopćenjem o akciji policije i USKOK-a.

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije je rekao kako se najviše pretresa radi u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika.Rekao je kako su pretresi u tijeku na više lokacija.Govorio je i o uhićenima iz Gradskoga poglavarstva.

– Što se tiče uhićenih, pročelnica Šulentić jest uhićena. Druga osoba je vozač Krajina, to je ono što vam mogu reći. Druge informacije imam neslužbeno. O sadržaju ne mogu govoriti, naglasio je.Odgovorio je na novinarsko pitanje jesu li uhićenja povezana s Adventom u Zagrebu.

– Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni da svu dokumentaciju damo na istražnim tijelima, rekao je. Na pitanje zna li nešto o uhićenju ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića odgovorio je da o sadržaju predmeta, zašto su uhićeni ljudi, ne može govoriti niti to ne smije znati.

– Ne mogu to ni na koji način komentirati, naglasio je.