TO JE GRADONAČELNIK: Zurovec iz Svete Nedelje prodao tri da bi kupio jedan auto

Podijelite članak

Grad Sveta Nedelja je među najštedljivijim hrvatskim gradovima unatoč tome što financijski stoje i više nego dobro i jer su u samom su vrhu po proračunskim prihodima i suficitu proračuna.

Najmanje troše na službena putovanja, a uz to su u protekle dvije godine dodatne uštede postigli i prodajom dijela službenog gradskog voznog parka.

Da bi proračun rasteretili nepotrebnog troška održavanja prodali su čak tri automobila – Citroen C5 za iznos od 23.111 kuna, Toyotu Avensis za iznos od 11.333 kune te Mitsubishi Outlander – hibridno vozilo za iznos od 140.808 kuna. Ostvarili su prihod veći od 175.000 kuna, pa su za dio novca – 90.076 kuna kupili Suzuki Swift koji je, ističe gradonačelnik Dario Zurovec, sasvim dovoljan i primjeren za obavljanje svakodnevnog gradonačelničkog posla, piše portal gradonačelnik.hr.

“Nije nam u cilju baviti se populizmom, ali smo zaključili da u Svetoj Nedelji, koja se proteže na oko 40 km2, te je relativno blizu Zagreba, automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase. U svakom aspektu poslovanja nastojimo biti racionalni, pa nam je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed”, pojašnjava Zurovec.

Grad je zbrinuo i 5 automobila starijeg godišta proizvodnje putem ovlaštene pravne osobe za zbrinjavanje takve vrste otpada.

Komentiraj