TEŽAK PORAZ OSIJEKA: Sjajna Gorica uvalila im tri komada

U Velikoj Gorici su igrali Gorica i Osijek u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a.

Osijek je cijelo vrijeme bio bolji i prijetio. Velika prilika u 12. minuti. Mierez je dodao do Bukvića, a on iz sjajne situacije pogađa vanjski dio mreže. Zasmetao mu je i Krizmanić koji je uklizao u udarac.

Bura u 19. minuti. Munksgaard je uklizao u kaznenom prostoru i srušio Miereza. Osijek traži penal. Sudac Strukan išao je gledati na ekran, ali ništa od penala.

I onda u sudačkoj nadoknadi kontra Gorice, pa nakon ubačaja iz kornera lopta dolazi do Štigleca, koji kroz gužvu pogađa za 1:0.

U nastavku igra na jedan gol. Napada Osijek i odmah Mierez zabija. Ali nakon VAR provjere suđeno je zaleđe. U 59. Mierez propušta veliku priliku, ali igrao je Pršir rukom u kaznenom prostoru. Ali nije Duje Strukan sudio penal.

Krenula je i Gorica. U 67. Matavž silovitim udarcem glavom pogađa gredu s 15-ak metara i pogodio okvir gola.

Osijek opet u napadu. Traže izjednačenje. I onda u 84. to Gorca kažnjava iz sjajne kontre. Ndockyt je poslao sjajnu loptu u prostor, izletjela je obrana Osijekla, a Soldo koji je tek ušao, je pravovremeno utrčao i pogodio za udvostručenje vodstva domaćina.

I onda u 87. je 3:0. Štiglec je ubacio iz slobodnog udarca, Krizmanić spustio glavom, a Pršir uklizao i pospremio loptu u mrežu.

Sastavi
Gorica: Banić, Krizmanić, Maloča, Raspopović, Munksgaard, Štiglec, Mrzljak, Pršir, Ndockyt, Mitrović, Matavž

Osijek: Malenica, Duarte, Bralić, Manev, Nejašmić, Brlek, Drambajev, Gržan, Jugović, Bukvić, Mierez