TEŠKA NESREĆA NA A1 KOD KARLOVCA: U sudaru tri automobila jedna osoba poginula

PU karlovačka je izvijestilka kako su se u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u smjeru Zagreba, sudarila tri vozila, a jedna osoba je poginula.

Na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a nekoliko ih je završilo u bolnici.

U sudaru su, oko 10:30, sudjelovala tri osobna vozila – slovenskih, slovačkih i srbijanskih registracija.

“Promet autocestom u smjeru sjevera (Zagreba) je obustavljen te se na čvoru Novigrad na Dobri preusmjerava na cestu D-6 (Netretic-Karlovac-Zagreb)”, izvijestila je policija.

Hrvatski autoklub je oko 12 sati izvijestio da je kolona na autocesti u smjeru Zagreba duga 10 kilometara.

Slijedi očevid kojim će rukovoditi zamjenik ZDO-a Bruno Kolaković.

Kako je nakon očevida Hini rekao zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće iz nehaja i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

“Prve informacije s očevida ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem tijeku naložena i prometna vještačena, kao obdukcija tijela preminule osobe”, rekao je Kolaković.