TEHNOLOŠKI NAPREDAK: U Zagrebačku županiju stižu nove Wi-Fi pristupne točke!

Podijelite članak

Deset gradova i općina s područja Zagrebačke županije dobit će vaučere od po 15 tisuća eura za troškove potpore boljeg povezivanja i poticanja konkurentnosti Europe.

Piše: Branimir fagač

Naime, općine Bistra, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Križ, Pokupsko i Žumberak, te gradovi Ivanić-Gard, Velika Gorica i Vrbovec odabrani su između 3.400 gradova i općina iz svih zemalja članica EU, te stotinjak iz Hrvatske na drugom pozivu za inicijativu WiFi4EU čije je rezultate objavila Europska komisija.

Do kraja 2020. godine organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine, a Zagrebačka županija, pohvalila se da je i sama osigurala sredstva za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na svom području.

“Inicijativa WiFi4EU dio je izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezanošću i poticanju konkurentnosti Europe”, navode iz Županije.

Naime, u narednim će danima, za tu namjenu, biti objavljen poziv vrijedan milijun kuna, a na njega će se moći prijaviti svi gradovi i općine s područja županije koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim površinama.

Maksimalna visina potpore za ugradnju Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, poput gradskih vijećnica, javnih knjižnica, muzeja, parkova i trgova, po korisniku će iznositi oko 80 tisuća kuna.

Komentiraj