TAJANSTVENI PREMIJER: O tome kada će izbori – o tom potom

Prije sjednice predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković i predsjednik HDZ-a odgovorio je novinarima što misli o izjavi ravnatelja HZJZ Krešimira Capaka da će osobe koje se nalaze u samoizolaciji moći s maskama izaći na izbore.

Izvor: Media servis

“Ne znam što je gospodin Capak točno govorio imao sam toliko drugih tema da to nisam pratio. U svakom slučaju za održavanje izbora nadležno je Državno izborno povjerenstvo i o tome će donositi sve odluke. Kada se donese odluka o izborima onda će Državno izborno povjerenstvo siguran sam po logici stvari konzultirati HZJZ o eventualnim preporukama pa ćemo o tom potom.”

Nije htio reći hoće li bivši ministar obrane Damir Krstičević biti nositelj na HDZovoj izbornoj listi. Kratko je prokomentirao da je Krstičević član njegovog tima, kao i član predsjedništva HDZ-a. Također ističe da je zadovoljan radom Vlade u ovom mandatu.

“Mi idemo u izbore sa jednim, ja bih rekao, vrlo solidnim postignućima ovoga mandata. Više od tri i pol godine ostvarujemo ono što smo obećali. Da nije bilo ove pandemije vi znate kakva je situacija bila u pogledu javnih financija i rasta i svih mogućih aspekata. Prema tome sada smo ne samo pokazali da smo konsolidirali bili državu i da je puno puno bila bolja i država i društvo nego što je bila kada smo dobili izbore 2016., a sada još da se znamo nositi se s javno zdravstvenim izazovima i s ogromnim paketom gospodarskih i socijalnih mjera.”

Kada je u pitanju obnova Zagreba nakon potresa, na sastancima u Vladi dogovoren je i zakon o obnovi, a u četvrtak će se usvojiti i zaključak koji će građanima koji ne mogu boraviti u svojim domovima osigurati sredstva za najamnine.

Komentiraj