SVJETSKA LIGA: Vaterpolisti u Beogradu protiv Srbije u finalu!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Svjetske lige u Beogradu protiv domaćina Srbije.

Izvor: Media servis

Barakude su u polufinalnom susretu svladale reprezentaciju Španjolske sa 10:8. Hrvatska je sjajno otvorila susret i imala već 5:1 u prvoj dionici, a do kraja je bez većih problema zadržala prednost. Na golu je briljirao Marko Bijač koji je sakupio 16 obrana.

Izbornik Ivica Tucak ocijenio je izvedbu reprezentacije u ovoj utakmici. „Generalno gledano neću reći utakmica za deset, ali jedna čvrsta osmica ako ne i prema devetci“, izjavio je Tucak.

Slijedi novi klasik sa Srbijom, dvije najbolje svjetske reprezentacije će još jednom nakon grupne faze odmjeriti snage u završnoj utakmici vrijednoj plasmana na Olimpijske igre. Srbija je u prvom susretu slavila sa 11:10 u dramatičnoj završnici.

„Sad je bitno samo odmoriti se i regenerirati, znamo što nas čeka, znamo što je Srbija. Gdje ćeš veće stvari u životu od ove da igraš tu na Tašmajdanu za takav ulog, za Tokio, protiv takve reprezentacije. To je ono za što se trenira, za što se živi, što se sanja. Ja ću tako dočekati utakmicu, a vjerujem da ću to prenijeti i na svoje momke“, najavio je derbi svih derbija Tucak.

Svoja razmišljanja o finalu dao je i kapetan Andro Bušlje. „Oni su sigurno blagi favoriti jer igraju doma. Mi se nećemo predati i nadam se da će sutra biti pune tribine i da ćemo mi odigrati jednu odličnu utakmicu, a onda što bude, nadam se pobjedi“ rekao je kapetan reprezentacije.

Do sada je odigran 51 derbi između Hrvatske i Srbije, Barakude imaju 16 pobjeda. Najbolje što im možemo poželjeti je da u fer i korektnoj atmosferi uz sjajnu izvedbu ostvare i 17. trijumf protiv najvećeg sportskog rivala.

Utakmica počinje u 16:45