ŠVALJEK PROTIV BANDIĆA: Ne bih slala Milu Horvat na put, a niti odobrila auto za svinjokolju

Sandra Švaljek, bivša zamjenica gradonačelnika Zagreba, svjedočila je na suđenju u slučaju “Agram”, u kojem je, uz ostale, optužen i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Izvor: Media servis

Rekla je kako je uočila da mnogi koeficijenti plaća njegovih najbližih suradnika nisu odgovarali njihovoj stručnoj spremi i iskustvu.

Isto tako, rekla je da je primijetila kako su mnoga službena putovanja koja je Bandić odobravao bila neobična.

“Nisam sudjelovala u odlukama koje se tiču zamjena zemljišta i zapošljavanja. Gradonačelnik me u većini odluka nije konzultirao”, rekla je Švaljek na sudu.

USKOK ju je pitao može li se na službeni put poslati Mila Horvat, nekadašnja voditeljica HTV-a.

“Da se mene pitalo ja ne bi slala vanjsku osobu na službeni put u ima Grada Zagreba. A ako i bi onda bi slala osobe koje barem imaju posredne veze s Gradom, kao što su zastupnici Skupštine. Ostale osobe vrlo teško”.

“Svinjokolja također nije u opisu djelokruga nadležnosti Grada Zagreba, jer je to događaj privatne prirode”, kazala je Švaljek na upit sutkinje Rahele Valentić je li nezakonito voziti nekoga na svinjokolju službenim automobilom.

”Vozila su se koristila ekstenzivno. Na dozvolu gradonačelnika koristili su ih Stipo Zeba, Željko Horvat i Robert Ljutić, ali ne znam na temelju čega je Bandić donio takvu odluku”, kazala je.