SUVERENISTI 24: Ovo su smjernice Hrvatskih suverenista za “superizbornu” 2024.

Hrvatski suverenisti predstavili su programske smjernice “Suverenisti 24” za “superizbornu” 2024.

Izvor: Media servis

Predložili su da na parlamentarnim izborima cijela država bude jedna izborna jedinica, uz uvođenje dopisnog glasanja, kao i obaveze izlaska na izbore za sve punoljetne građane.

Također, predsjednik stranke naglasio je kako je fokus na demografskim mjerama kao što su dječji doplatak za svu djecu, neovisno o imovinskom cenzusu, nacionalna mjera roditelj-odgojitelj i poticanju povratka iseljenika preko posebnog ministarstva za demografiju i iseljeništvo.

O mjerama za povratnike Pavliček je rekao:

“Predlažemo 50 tisuća eura za svaku povratničku mladu iseljeničku obitelj bespovratno. Predlažemo za povratničke mlade obitelji s djecom beskamatne kredite ukoliko nisu stambeno zbrinuti. I predlažemo naravno da budu oslobođeni svih poreza prvih pet godina ukoliko otvaraju neki obrt.”

U objavi na Facebooku Hrvatski suverenisti su objavili:

Hrvatski suverenisti u zagrebačkom su hotelu Westin predstavili programske smjernice „Suverenisti 24“ za „superizbornu“ 2024. godinu. Ova parlamentarna stranka predlaže da cijela država bude jedna izborna jedinica na izborima za Hrvatski sabor, uz uvođenje dopisnog glasovanja, kao i obveze izlaska na izbore za sve punoljetne građane. Tako bi se, smatraju Suverenisti, izjednačila vrijednost svakog glasa i ujedno povećao legitimitet zakonodavne i izvršne vlasti.

Predsjednik stranke Marijan Pavliček naglasio je da je zbog odnarođenosti aktualnih vladajućih struktura većina trenutnih politika neprilagođena potrebama građana. Da država ne pruža građanima ono što im je potrebno, smatra Pavliček, najbolje se vidi po demografskom kolapsu i činjenici da mladi ljudi u domovini ne vide budućnost, a oni koji ostaju ne žele imati više djece u nesigurnom društvenom okruženju. Predsjednik Hrvatskih suverenista najavio je da će ova parlamentarna stranka u sljedećem izbornom ciklusu inzistirati na konkretnim demografskim mjerama poput dječjeg doplatka za svu djecu neovisno o imovinskom cenzusu, nacionalnoj mjeri roditelj odgojitelj i poticanju povratka iseljenika preko posebnog Ministarstva za demografiju i iseljeništvo. S velikim iskustvom lokalne politike, Pavliček posebno naglašava uštede, poboljšanje javnih usluga i veću kvalitetu života lokalnih stanovnika do kojih bi došlo gašenjem nefunkcionalnih i financijski neodrživih jedinica lokalne samouprave.

Saborska zastupnica Suverenista Vesna Vučemilović istaknula je da energetska politika ne smije biti u funkciji velikih lobija, već razvoja domaćih industrijskih kapaciteta, naročito u segmentu obnovljivih izvora energije. Zabrinjavajuće stanje u domaćoj poljoprivredi Suverenisti bi popravili potporama profitabilnijim granama poljoprivrede i razvojem poljoprivrednih proizvoda s većom dodanom vrijednošću. Veću produktivnost ovog sektora, smatra Vučemilović, može se postići osnivanjem krovnih županijskih udruga poljoprivrednih proizvođača koje bi informirale i educirale poljoprivrednike te korjenitom promjenom modela dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta koju ne smiju provoditi jedinice lokalne samouprave kao dosad.

Zastupnik Željko Sačić naglasio je važnost rješavanja neriješenih graničnih sporova sa susjedima, a za jačanje sustava domovinske sigurnosti Suverenisti predlažu obvezu vojnog osposobljavanja ročnika u trajanju od dva mjeseca, te uvođenje vojnog osposobljavanja u srednjoškolske nastavne planove i programe.

Zastupnik Marko Milanović Litre naglasio je važnost obrazovanja kao temeljnog stupa razvoja svake nacije, te područja znanosti koje ima ključnu ulogu u napretku društva. Ulaganja u znanstvene institucije, istraživačke centre i tehnološki razvoj nužni su za stvaranje bolje budućnosti za sve nas.

Član predsjedništva Hrvatskih suverenista Davorin Karačić iznio je prijedlog izbora sudaca u Hrvatskom saboru od posebnih tijela koje čine demokratski izabrani zastupnici, dok je Frano Čirko još jednom istaknuo poznato stajalište Suverenista o potrebi ograničavanja mandata predstavnika manjina u Hrvatskom saboru tako da oni ne mogu glasovati o Vladi, proračunu i izmjenama Ustava Republike Hrvatske.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!