SUPER VIJEST: SAD ukida vize za hrvatske državljane

Dobra vijest stiže iz SAD-a. Američko ministarstvo domovinske sigurnosti i službeno je objavilo vijest da Sjedinjene Američke Države ukidaju vize za Hrvatsku, odnosno uključuju našu zemlju u Program izuzeća od traženja viza.

Vijest je komentirao premijer Andrej Plenković:

“Ovom odlukom kroz idućih nekoliko tjedana, kada se dovrše tehničke pripreme, hrvatski državljani moći će putovati u SAD bez do sada potrebnoga izdavanja vize.

To je do sada djelovalo odvraćajući, a sada će, vjerujem, pridonijeti ne samo turističkim putovanjima nego i daljnjim ulaganjima i gospodarskoj razmjeni između SAD-a i Hrvatske”, prenosi Media servis.

Hrvatska je tako postala 40. članica Programa izuzeća od traženja viza.

Ministar Davor Božinović je na Twitteru objavio:

Zahvaljujem u ime Vlade RH Robertu Silversu, podtajniku Ministarstva domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država, koji me upravo obavijestio o službenom ulasku Republike Hrvatske u Program izuzeća od viza.

Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. prosinca moći putovati u SAD bez viza. Ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali prije svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država”.