SUPER USPJEH BRODOSPLITA: Gradi se moćni kruzer koji će suvereno krstariti polarnim krajevima

100 meter expedition cruise vessel

Nakon višemjesečnih pregovora i niza ponuđenih tehničkih inovativnih rješenja, u jakoj međunarodnoj konkurenciji Brodosplit je dobio posao izgradnje broda za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Cruise Vessel).

Ugovor je potpisan 8. studenoga 2016. u Nizozemskoj, s vodećom kompanijom za putnički turizam u polarnim područjima.

“Potpisom ovog ugovora Brodosplit čvrsto napreduje u ostvarenju svih svojih poslovnih planova te poziciji nezaobilaznog europskog brodogradilišnog sustava koji gradi vrlo složene brodove u kojima postiže visoku konkurentnost”, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Naglasak u ovoj brodograđevnoj niši je na dodanoj vrijednosti kako za kupca tako i za graditelja, što je i osnova uspješnog posla.

Brod će biti izgrađen u klasi LR PC6 (Polar Class 6), što će biti prvi kruzer ikada izgrađen u toj klasi u svijetu. Na svojih osam paluba ugostit će 196 putnika u 95 kabina o kojima će se brinuti 69 članova posade. Brod će biti dugačak 107,6 metara, širok 17,6 metara. Pokretat će ga dva motora ukupne snage 4.200 kW, i dostizati će brzinu od 15 čvorova.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva.

Na samom brodu biti će smješteni u luksuznim kabinama i apartmanima, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su stručnjaka Brodosplita, koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

 

Rok isporuke je 2019 godine.

Komentiraj