SUMNJE U MITO: Za pogodovanje oko vjetroparka Josipi Rimac 45.000 eura?!

Josipu Rimac, bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu uprave i nekadašnju gradonačelnicu Knina ispitat će u USKOK-u nakon što je uhićena u sklopu akcije u kojoj je uhićeno ukupno 13 osoba.

Sumnjiči se za trgovinu utjecajem i primanje mita. Riječ je o 45.000 eura, za koliko se sumnjiči da je preko svoje sestre trebala dobiti a kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektrane kod Knina.

Nezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. Od te provizije 45.000 eura je išlo Josipi Rimac, javio je Večernji list. Nakon toga ona počinje, kako se sumnjiči, raditi pritisak na Hrvatske šume da promjene negativna mišljenja koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrana.

Sve se događalo krajem 2019. i početkom 2020. te je C.E.M.P. na koncu dobio pozitivno mišljene. USKOK sumnja da su Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma i Ivan Melvan iz ispostave Hrvatskih šuma Split bili ti koji su na koncu dali pozitivna mišljenja.

Prije Josipe Rimac ispitan je HDZ-ov šef Hrvatskih šuma na kojeg je, kako sumnja USKOK, Rimac vršila pritisak.

PISALI SMO:

U SKLOPU VELIKE AKCIJE: Uhićena i Josipa Rimac, državna tajnica i bivša gradonačelnica Knina – čitajte OVDJE.

Komentiraj