SUKOB INTERESA: Nema postupka protiv Plenkovića, Ćorića i Marića

dalija orešković

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa bavilo se slučajevima Andreja Plenkovića i ministara Tomislava Ćorića i Gorana Marića.

Plenkovićev slučaj vezan je uz korištenje vladina zrakoplova za put u Split na predizborni skup HDZ-a uoči lokalnih izbora. Ćorićev zbog toga što je konferenciju za novinare vezanu uz rad Ministarstva rada održao u prostorijama HDZ-a.

A ministar Marić je prijavljen jer je Ministarstvo kulture kupilo njegovo knjigu od izdavačke kuće u vlasništvu njegova sina. Jednoglasno je odlučeno da se potupci ne pokrenu.

“Predsjednik Vlade je dužnosnik koji ima pravo koristiti službeni zrakoplov. S obzirom da se taj dan radilo o službenom putu dužnosnika, a ne privatnom putovanju, ne nalazim tu elemenata dvojbi da je taj dan taj zrakoplov mogao koristiti odlaskom u Split. Predlažem da se postupak ne pokrene jer nema elemenata iz kojih bi se utvrdilo da je došlo do kršenja odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa”, izjavio je član Povjerenstva Davorin Ivanjek, prenosi Media servis.

Komentiraj