STRAVIČAN KRAJ: Oteta djevojčica Vanja (14) pronađena mrtva – ubojica uhićen nedavno u Hrvatskoj?

Nakon velike potrage koja je trajala nekoliko dana policija Sjeverne Makedonije objavila je da je u okolici Skoplja pronađeno tijelo Vanje G. (14), koja je nestala 27. studenoga.

Istraga je utvrdila kako je za njezin nestanak za sada osumnjičeno pet osoba. Kako pišu lokalni mediji tri osobe su privedene, a jedna osoba je izvan zemlje.

U priopćenju policije se navodi da je prethodno pronađen zapeljen i izgorio automobil Citroen. Nakon vještačenja osigurani su materijalni dokazi o umiješanosti jednog osumnjičenika.

Utvrđeno je i da je tim vozilom djevojčica oteta ispred ulaza u kuću. Doznaje se da je ubijena istog dana, 27. studenog, oko 10 sati. Kako navode iz MUP-a, motiv ovog zločina je osobni interes.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, stara 70 godina.

Državni tužitelji Osnovnog javnog tužiteljstva u Skoplju i Osnovnog javnog tužiteljstva u Velesu izvršili su istragu na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih.

Izdane su naredbe za obdukciju tijela žrtava i pravilnu identifikaciju. Izdane su i naredbe za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza s obje lokacije.

Kako piše Kurir.rs a prema neslužbenim izvorima za ubojstvo je osumnjičen bivši građevinski poduzetnik iz Skoplja LJ.P.

Navodno je Lj.P. nedavno priveden u Hrvatskoj i jedan je od petorice osumnjičenih za ubojstvo djevojčice čije je tijelo pronađeno u nedjelju navečer u okolici Skoplja.

Pronađeno je i mrtvo tijelo Panča Ž. (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24.11.2023. Tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe te da im je motiv koristoljublje.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!