STRAVA NA HRVATSKOM BRODU: Ozlijeđena četiri pomorca – dvojica su nažalost preminula

Podijelite članak

Na brodu AP Dubrava u brazilskim vodama dogodila se teška nesreća, navodi se u priopćenju dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe.

U priopćenju se kaže kako je do nesreće došlo u srijedu, 17. srpnja, tijekom obavljanja radnih aktivnosti kada se dogodio nesretni slučaj na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja.

Ozlijeđena su četvorica pomoraca, tri hrvatska i jedan ukrajinski, te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od strane brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice.

Dvojica ozlijeđenih su stabilno, navodi se u priopćenju, a dva člana posade ne davaju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od strane posade po uputama liječnika. Kako doznajemo stabilno su pomorac s Korčule i Ukrajinac, dok su dva člana posade koja ne davaju znakove života iz Metkovića i Ploča.

“Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade. Očekuje se dolazak helikoptera tijekom jutarnjih sati obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći isti nije bio u mogućnosti odmah poletjeti. Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijalno putovanje. Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući. Izražavamo najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih – navodi se u priopćenju.

Kako je javio RTL, dvojica hrvatskih pomoraca koji nisu davali znakove života, u međuvremenu su preminuli.

Komentiraj