STRANKA UMIROVLJENIKA: Premijeru, umirovljenici s malom mirovinom trebaju jednokratnu pomoć da prežive

Uloga političara i možemo reći svaki njihov potez svakodnevno je pod povećalom javnosti i medija. Pri tome ako je riječ o višoj i značajnijoj funkciji pritisak i prismotra je veća. Toga moraju biti naši političari svjesni, a samim time i prihvatiti brojne kritike, a često i lažne objede.

Stoji to u priopćenju iz Stranke umirovljenika, što ga je potpisao njihov predsjednik Lazar Grujić, a u nastavku se kaže:

Ako se s time ne mogu nositi bolje je da niti ne ulaze u političku arenu jer od toga neće imati društvo koristi, a samo će trpjeti njihovo osobno zdravstveno stanje. Prisjećajući se naših dosadašnjih reakcija očigledno je kako je bivši ministar Pavić svaku kritiku primao previše subjektivno, znao iskočiti iz takta i stoga je njegova politička karijera na zalasku.

No izgleda kako je aktualni premijer drugačijeg kova pa bez bojazni da ćemo naštetiti njegovu zdravlju pišemo ovo priopćenje. U stvari prvo želimo pohvaliti nastojanje vlade koju vodi da u ova teška financijska i druga vremena poveća naredne godine iznos u proračunu namijenjen za mirovine. Ovaj je prijedlog za svaku pohvalu i unosi djelić radosti među umirovljeničku populaciju!

Nažalost istovremeno čitamo kako su umirovljenici u Umagu, a poznato je godinama i u gradu Zagrebu u još povlaštenijem položaju! Zbog toga predlažemo predsjedniku Plenkoviću da pronađe način kako bi se umirovljenicima u vrijeme Covid -19 pandemije ponešto olakšao život tako da im se omogući jednokratna financijska pomoć. Pri tome mislimo barem na 156 476 osiguranika HZMO koji zamislite imaju mjesečnu mirovinu manju od 1000 kuna! Dodjelom samo 100 kuna njima bi predstavljalo pravo bogatstvo, a državu bi koštalo manje nego što je njezin donedavni dužnosnik zaposlen u JANAFU pohranio u osobnom vozilu.

Naravno kako se pojedincima koji rade i mukotrpno privređuju ovaj prijedlog neće sviđati ali toga je uvijek bilo i bit će. No jednoga dana kada i oni postanu umirovljenici shvatit će o čemu je riječ tako da ovim putem ne želimo lamentirati dalje na tu temu. Do tada svi pa i oni koji prigovaraju da se borimo samo za mirovine i umirovljenike koji su, po njima, samo teret društvu imaju priliku razmišljati o svojoj budućnosti ili kako mi u Stranci umirovljenika ponavljamo:” Misli danas o mirovini sutra”!

                                                                          

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori