STRANKA UMIROVLJENIKA: Dok je Sauche, Ronka, Vrdoljaka, Bandića… bit će i Plenkovićeve Vlade!

Podijelite članak
Izvor: Vlada.rh
Izvor: Vlada.rh

Početak zasjedanja hrvatskog Sabora ali nažalost sve više i njegov cjelokupni rad ostat će zapamćen jedino kao izvor nadahnuća novinarima i predmet ismijavanja širokim masama – pišu iz Stranke umirovljenika s potpisom predsjednika Lazara Grujića.

U svom komentaru zbivanja na političkoj sceni nastavljaju:

Naravno i političkim strankama pa se tako možemo i mi u Stranci umirovljenika osvrnuti na nekoliko detalja. Jedan od njih je kafansko obraćanje premijara s govornice ministru koji će uskoro postati i kandidat za emisiju Život na vagi s pitanjem koliko ima nezaposlenih. Nažalost svi znamo jako malo jer se većina Hrvata iselila i taj bi podatak trebao biti zabrinjavajući, a ne slavodobitnički.

Nadalje premijer ponovno ponavlja mantru o nekom povećanju mirovina, a riječ je samo o zakonskom usklađivanju, iako bi nam i to najradije ukinuo. Ipak poput nekada popularnih vijenaca i kaktusa ovaj potonji epitet možemo dodijeliti bivšem SDP-ovcu koji će sve dok se ne promijeni predsjednik njegove bivše stranke javno podupirati vladajuće!

Da nije žalosno, licimjerno, izdajnički, nekorektno, oportuno, sebično i tako dalje možda bi eventualno bilo smiješno. U sličnoj se situacji nalazi i veći dio zastupnika najveće oporbene stranke koji joj je otkazao poslušnost.

Kad znamo da su među njima i bivši ovisnik kojem je djevojka umrla od predoziranja, bivši ministri koji su u svom kratkom mandatu priskrbili kuću i stan, osigurali unosne javnobilježničke ugovore, turistički putovali u „Silikonsku dolinu“ ili izbjegavali vojnu obvezu nemamo se čemu čuditi. Sve su pozitivne ljudske vrijednosti i vrline ovime uništene i loša slika se nezaustavljivo širi.

Stoga bi zbog toga, ako ne zbog ničega drugoga, bilo poželjno, moralno opravdano i društverno korisno provesti što prije izbore. Jer sigurni smo kako bi nakon toga sva ta politička ološ i bijeda završila tamo gdje joj je i mjesto – u ropotarnici prošlosti.

Komentiraj