ŠTRAJK IDE DALJE: Sindikati glatko odbili ponudu Vlade

Sindikati u prosvjeti objavili su rezultate referenduma na kojem su se učitelji i nastavnici izjašnjavali o posljednjoj ponudi Vlade.

Glasove su prebrojavali Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama, a tu je i treći sindikat Preporod koji je, također, proveo referendum među svojim članovima u srednjim i osnovnim školama.

Na press konferenciji pred novinarima su se pojavili Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

“U srednjim školama odazvalo se 14.046 zaposlenih. 12.491 se izjasnilo protiv ponude Vlade, što je 88,93 posto!”, rekao je šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, te dodao:

“Ne misle se cjenkati, to je poruka zaposlenih u obrazovanju Vladi”. Rekao je i kako će se odazvati na svaki poziv za razgovor, ako ga bude.

“Naši članovi su jasno pokazali da žele riješiti status pitanjem koeficijenata. Ako je vlada spremna izdvojiti sredstva za dodatke, ne mogu vjerovati da to neće učiniti za koeficijente”, rekao je Mihalinec.

“Na referendum je pristupilo 73,9 posto. Protiv prijedloga Vlade je bilo 69 posto”, rekao je Igor Radeka iz sustava visokog obrazovanja i znanosti.

Sindikat Preporod jutros je objavio kako je 88,03 posto učitelja odbilo ponudu vlade.

Sanja Šprem je i naglasila kako “zaposlenike ne muče samo plaće, već i anonimne prijave, zabrana zapošljavanja i pretjerana administracija. Vlada mora shvatiti da je naš motiv ne samo koeficijent, već i koeficijent dostojanstva”.

Komentiraj