STIŽE PROLJEĆE: Temperature idu do 20 stupnjeva – evo i kada će kiša

Iako se razvedrilo u dijelu zemlje, i dalje je jače oblačno prema istoku zemlje, na sjevernom Jadranu i i u dijelu Dalmacije.

U dijelovima unutrašnjosti lokalno ima magle koja smanjuje vidljivost, stoga vozače pozivaju na oprez iz Hrvatskog autokluba, javlja N1. Također, ističu lokalno mokre ili vlažne i skliske kolnike.

Veći dio srijede obilježit će uglavnom suhe prilike i barem dijelom sunčane, kako će sa zapada jačati greben anticiklone, iako tijekom prijepodneva može još na mjestima biti slabe kiše. Bit će rijetka oborina, što je dobra vijest s obzirom na porast vodostaja rijeka.

Drugi dio tjedna počet će stabilnim vremenom, pretežno sunčanim. Temperature će ponovno rasti, krajem tjedna očekujemo i 20-ak stupnjeva visoke vrijednosti. Ipak, treba istaknuti da će ujutro na kopnu biti svježe, lokalno može biti i pojave magle.

U danima vikenda, kako sada stavri stoje, ponovno nestabilnije. Već tijekom subote treba računati na kišu, i duž obale i u unutrašnjosti, dok će u nedjelju oborina biti rjeđa.