STIPO MLINARIĆ: Pupovac i SDSS neće baciti vijenac u Dunav – ja ga čekam tamo!

Obilježavanje Dana sjećanja žrtve Vukovara tema je i na saborskim hodnicima. Upravo je na njima otvorena i izložba ratnih fotografija pod nazivom ‘‘Povijest krvavih dana Vukovara 1991.‘‘

Izvor: Media servis

Izložbu je otvorio ministar branitelja Tomo Medved i pritom naglasio na koji način bi im u danima pijeteta trebali odati počast.

‘‘Neka u našim mislima, u našim molitvama, u našim srcima u miru, tišini, skromno, onako kako to žrtve zaslužuju s punim pijetetom sve ove dane hodamo ulicama grada Vukovara, Škabrnje, Slunja, Saborskog, Rakovice i mnogih drugih naših mjesta koji su u ove dane proživjeli najteže tragedije u našoj novijoj povijesti‘‘.

Medved nije htio komentirati koristi li vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ovaj dan i žrtvu za političku borbu, ali je HDZ-ovac Josip Đakić.

‘‘Ja ću vam samo kratko reći – nikakvom politikanstvu nema mjesta, pa ni onom Ivana Penave. Jedinstvo hrvatskih branitelja ne može nitko narušiti‘‘.

A neki od zastupnika neće ostati samo na riječima. Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta najavio je kako će osobno 17.studenoga pokušati spriječiti da izaslanstvo SDSS-a predvođeno Miloradom Pupovcem baci vijenac u Dunav.

Tvrdi da iza njega stoji i Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta u kojem u člancima 6,7 i 8 stoji da su dani pijeteta u Vukovaru 17.,18.,19.i 20. studenog, da je jasno navedeno kome se taj pijetet odaje kao i da su jasno definirana mjesta gdje se ta počast odaje.

‘‘Ja ga čekam tamo. S koliko ljudi? Mogu dovesti koliko hoću. Sto, tisuću ili pet tisuća to je na meni. Stat ćemo u živi lanac i nećemo dati se krše zakoni.

Mi znamo da HDZ krši zakone gdje god stigne. Ovaj zakon je za nas svet i neće ga kršiti i neće ga nitko prljati sa svojim performansima‘‘.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!