SPRETNE PROVALNICE: Dvije sestre obijale kuće i stanove u Osijeku – krale novac, nakit, odjeću

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dvije sestre – jednu još uvijek maloljetnu, a drugu staru 21 godinu s područja su Brodsko-posavske županije – policija je uhitila pod sumnjom da su provalile u 19 kuća i stanova u Osijeku.

Tijekom prošle i ove godine iz stanova u Osijeku su ukrale novac, nakit, parfeme, odjevne predmete, mobitele i prehrambene artikle.

U četvrtak u poslijepodnevnim satima predane su pritvorskom nadzorniku, doznaje se od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Istu večer obje su, s prijedlogom državnog odvjetništva da se održi dokazno ročište i ispita maloljetna djevojka, privedene dežurnom sucu istrage za mladež Županijskog suda u Osijeku. Nakon što su ispitane, provedeno je ročište za određivanje istražnog zatvora protiv njih.

“Sudac istrage za mladež prihvatio je kao osnovan prijedlog državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor prema osumnjičenim osobama u trajanju od mjesec dana, s time da maloljetna osoba mora biti smještena u zatvorenu zavodsku ustanovu, s određenim uvjetima predviđenim za maloljetne osobe”, doznaje Glas Slavonije od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Istražni zatvor određen im je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka koji nije ispitan u vezi s prodajom zlata, kao i zbog opasnosti od uništavanja, sakrivanja dokaza i tragova važnih za ovaj kazneni postupak. Za maloljetnicu je istražni zatvor potvrđen, a na tu se odluku žalio njezin branitelj, ali je žalba odbijena.

Sestre se sumnjiči da su unatrag godinu dana na području Osijeka na identičan način u 19 navrata provaljivale u stanove i kuće građana te odnosili zlatninu i druge vrijedne predmete, ukupne vrijednosti od oko 90.000 kuna. Modus operandi uvijek im je bio isti. Kada bi se uvjerile da su neki stan ili kuća u tom trenutku prazni, francuskim ključem i velikim odvijačem obijale bi cilindrične brave na vratima i tako ulazile u objekte. Provalnički alat je pronađen, kao i dio ukradenog nakita. Kako doznajemo, starija je sestra u nekoliko navrata ukradenu zlatninu i prodala.

 

Komentiraj