SPLIT IDE NA IZBORE: Ja se svog dogradonačelnika ne odričem – kaže Ivica Puljak

“Split ide na nove izbore. Bojan Ivošević nije teret, on je nosio teret bivše vlasti. U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji”, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak na pressici.

“Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika”, rekao je Puljak.

“Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv. Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građaa ne bojim i ja ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana i ja sam siguran da je imam i sada”, rekao je Puljak, kako prenosi N1.

“Dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili ne. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je i to nismo opravdavali”, kaže.

Ponovio je kako Ivošević nije teret, nego je nosio teret bivše vlasti i nereda koji su stavili. “Ja se svog zamjenika ne odričem”.

“Bolje izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele. Troškovi tih izbora su minimlani i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda”.

“Kao što sam rekao nas trojica idemozajedno na izbore kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostakvu, zamjenik Kuzmanić neće. Grad će vodit povjerenik, on ima točno definirane ovlasti koje se tiču hladnog pogona grada. Izbori bi trebali biti u lipnju, želimo da u isto vrijeme budu i izbori za gradonačelnika i za Gradsko vijeće i kotarski. Mi ćemo uručiti svoje ostavke sljedeći tjedan baš kako ne bismo ugroszili neki projekt”, rekao je.

U nastavku je govorio Ivošević. Rekao je da još nema optužnicu:
“Vjerujem da ste i vi sami prokomentirali više nego dovoljno puta, ja ju neću komentirati. To je pravni postupak i ja vjerujem da ću dokazati svoju nevinost. Svi možete građane pitati za mišljenje i oni će vam reći”, rekao je.