SNJEŽNA KRALJICA SPREMNA: Vozit će se utrka i u središtu Zagreba – atrakcija za svijet

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu. Ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2017. na rasporedu je 3. siječnja, a dva dana kasnije na stazu će skijaši. Boje Hrvatske branit će Leona Popović, Matej Vidović, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Elias Kolega i najuspješniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Izvješće: Media servis

“Staza je odlična, danas smo imali priliku i trenirati. Inače, nismo baš često tako rano imali priliku isprobati snijeg što je svakako mala prednost za nas. To je posebna utrka za cijelu reprezentaciju, a koliko je motivirajuće voziti pred domaćom publikom vidi se u ranijim rezultatima koje smo postizali na njoj”, kazao je Kostelić.

Uz organizaciju slalomskih utrka ove se godine obilježava i 50 godina prve utrke FIS Svjetskog kupa sa središnjom proslavom u gradu Zagrebu. Na dan izvlačenja startnih brojeva za mušku utrku 4. siječnja organizatrori su priredili veliko iznenađenje – bit će održana skijaška utrka ukupnih pobjednika Svjetskog kupa na cesti od kružnog toga ispred Zagrebačke katedrale, Bakačevom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića.

U atraktivnoj utrci u samom centru grada sudjelovat će velika svjetska imena, a neka od njih su Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Janica i Ivica Kostelić.”Nisam se nikad spustio do Trga i to će sigurno biti veliki gušt. Ideja je fantastična jer je jedinstvena.

Bit će to sjajna reklama i za Zagreb jer niti jedan grad do sada nije napravio tako nešto”, poručio je Ivica. Kostelić je svjestan kako zbog problema s koljenima nije na najvišem nivou. Već se pričalo i o kraju karijere, no teško mu je reći zbogom natjecateljskom skijanju.

Unatoč svim problemima otkrio je da ipak razmišlja i o nastupu na zimskim Olimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji. Razmišljam, naravno, ali daleko je još do tada. Prvenstveno treba biti koncentriran na predstojeće utrke”, poručio je 37- godišnji bivši pobjednik Svjetskog kupa.