SNAŽNA PODRŠKA BOKSU: I gradonačelnik Bandić navukao rukavice – za korak u svjetsku boksačku ligu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i izvršni direktor WSB-a Ken Crease navukli su rukavice, a asistirao je Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Bilo je to u znak sjajne vijesti kako imamo mogućnost i spremnost ulaska Hrvatske u Svjetsku boksačku ligu koja je nešto kao Liga prvaka u nogometu, a gradonačelnik Bandić je obećao svoju punu podršku.

Prema riječima HOO-a Zlatka Mateše bit će to daljnji iskorak u razvoju hrvatskog boksa koji nam može donijeti puno toga, otvoriti nova vrata i donijeti nova odličja.

Ken Crease je rekao kako se s Hrvatskom već duže pregovara, a sada je sve gotovo, pa očekuje da će uz pomoć HOO i gradova domaćina diljem Hrvatske sve ostvariti u siječnju 2018. kada starta nova sezona WSB-a”.

Oduševljen je i jedan od najzaslužnijih, Bono Bošnjak, koji je rekao i kako je njegov san zadnjih šest-sedam godina bio da i Hrvatski boksački savez postane dio tog natjecanja iako se već neki hrvatski boksači natječu unutar Lige.

Podsjetimo u WSB-u su nastupali Filip Hrgović, Marin Mandoljević, Alen Babić, Hrvoje Sep, Marko Čalić, Josipa Bepo Filipi, ali i Damir Plantić iz BK Sesvete, osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Ukrajini.

Plantić je ponovio kako je sretan s medaljom, jer je u njegovoj kategoriji bilo 27 boksača pa je uspio doći do polufinala, unatoč, kako kaže, svojoj suspenziji od dvije godine, jer je istovremeno bio europski prvak u savateu.

“Za tako malu zemlju kao što je Hrvatska, velika je stvar biti dio WSB-a. Iz WSB-a će se lakše odlaziti na olimpijske igre i u profesionalni boks jer će menadžeri i promotori imati priliku vidjeti boksače”, rekao je proslavljeni boksač Željko Mavrović, sada savjetnik u Hrvatskom boksačkom savezu.

Komentiraj