SLAVEN LETICA: HRT se pretvorio u javnu “služavku” stranke i koalicije na vlasti

Plašim se da bi HTV vrlo brzo, kroz pet-šest godina, mogao doživjeti sudbinu Sisačke rafinerije! – kaže Slaven Letica, naš uvaženi sveučilišni profesor, politički analitičar i kolumnist.

Na Facebooku Letica pojašnjava:

Već vrlo dugo pratim i analiziram kako HTV odbacuje ključna etička i profesionalna načela – znanje, sposobnost, neovisnost, objektivnost, deklariranje sukoba interesa, politička neutralnost itd. – koja se “tvdoglavo” poštuju na ozbiljnim europskim javnim televizijama tipa BBC-a.

Čak i u doba “jednoumlja”, ako izuzmemo neovisnost i političku neutralnost, ta su načela poštivana.

HRT se naprosto pretvorila u javnu “služavku” stranke i koalicije na vlasti.

Najnoviji je primjer tomu pozivanje prije tri dana u Temu dana čovjeka koji je u neupitnom sukobu interesa: posebnog savjetnika predsjednika VRH-a za nacionalnu digurnost Roberta Kopala.

Njega su iz Banskih dvora POSLALI (!) na HTV s jasnim poslanjem: da ionako izluđenu hrvatsku javnost uvjeri kako je objavljivanje navodno fotomontiranih slika ministra agrara opaki udar na nacionalnu sigurnost i Vladu – njegova gospodara.

Taj “udar” je za SPINERE i DEZINFORMATORE u Banskim dvorima znatno važniji od svih nevolja i muka u kojima žive preplatnici HRT-a, a važniji je i od svih skandala koji su se poput živog blata posljednjih tjedana slili iz Vlade u javnost.

Robert Kopal zbog sukoba interesa zadnja je osoba koja bi u toj situaciji trebala biti pozvana na HTV.

Na sličan način se “slažu” i sudionici drugih divana na HTV-u.

Upravo zbog takvih podaničko-služničkih kriterija, plašim se da bi HTV vrlo brzo, kroz pet-šest godina, mogao doživjeti sudbinu Sisačke rafinerije!

Neće biti ukinuta, naprosto će se ugasiti.

Komentiraj