ŠKARE OŽBOLT TUŽILA FILIPOVIĆA: Širio je laži o meni – vidjelo ih od pola do milijun građana

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt Kaznenom će sudu predati tužbu protiv svog protukandidata HDZ-ovca Davora Filipovića zbog klevetanja i širenja laži, izvijestili su iz Ureda Škare Ožbolt.

Škare Ožbolt će tužbu predati osobno, a nakon predaje obratit će se medijima.

Danas sam odlučila pokrenuti kazneni postupak podnošenjem privatne tužbe protiv Filipovića iz razloga što je platio daljnje širenje svojih laži na Facebooku. Naime, Davor Filipović je nekoliko puta izjavio da sam na sučeljavanju izjavila da ću podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu. Takvu izjavu je još platio, kako bi takva laž došla do što većeg broja ljudi.

Prema statistici i prema onome što sam vidjela na Facebooku, poslao je to na 500.000 do milijun ljudi u Gradu Zagrebu. To se zove kleveta bez obzira što smo u kampanji, bez obzira što se svakojake riječi izgovaraju, ovo je nedopušten način komuniciranja, pokušaja utjecaja na birače i dolazak do svakog birača pojedinačno plaćenim oglasima.

Ovo se još nije dogodilo da se u vrijeme kampanje podnosi tužba za klevetu. Ja sam to učinila, zato što je Davor Filipović svojim ponašanjem potpuno zaprljao ovu kampanju, ne govoreći o svom programu, jer očito je njegov jedini program tvornica cjepiva, drugog programa nema, rekla je Škare Ožbolt za N1.

Jučer mi je jedna žena poslala poruku na Facebooku kako su nju zvali anketari, rekla je da su je zvali sa skrivenog broja, rekla je Škare Ožbolt, dodavši da je podnijela i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.