SJAJAN USPJEH: Laura Štefanac – svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica

Hrvatska bacačica koplja Laura Štefanac prošli tjedan obranila je zlato u bacanju koplja na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu. Također, ranije ove godine postala je svjetska rekorderka gluhih sa hitcem koji iznosi 51 metar i 2 centimetra.

U razgovoru za Media servis naša kopljašica otkrila je planove za budućnost te se osvrnula na svoje snove i rezultate koje je ostvarila u dosadašnjoj karijeri.

“Dugo sam čekala da prebacim 50 metara jer je to neka magična granica, kada bi bilo tako jednostavno svi bi bacili 50 metara. Osjećam se fizički moćno, ali kada dođe natjecanje ne ispadne dobro, mislim na daljinu hica, ali ovim svjetskim rekordom riješila sam se blokade i sad samo naprijed jer znam da mogu puno više”, rekla je Laura za Media servis.

Štefanac je kao i svaki sportaš sanjala Olimpijske igre, a kako navodi uvijek je teže obraniti olimpijsku medalju nego ju osvojiti.

“Moram priznati da sam imala tremu i strah kako ću proći na ovim Olimpijskim igrama jer sam ja sama od sebe očekivala da ću obranit zlato. Vjerovala sam da mogu i svi oko mene su vjerovali tako da i rezultat i uspjeh su tu”, rekla nam je atletičarka.

Laura unazad četiri godine trenira u Celju u Sloveniji s trenerom Andrejom Hajnšekom koji je kako navodi vrhunski trener u svijetu koplja.

“Mogu reći da sam dolaskom kod njega počela učiti koplje ispočetka što znači nova tehnika i sve ostalo što ide u bacanju koplja. S takvim trenerom i načinom rada ne izostaju dobri rezultati”, kazala nam je Štefanac.

​Za Lauru je svaki trening priprema za novo natjecanje, a mi joj možemo poželjeti još više zlatnih medalja i puno uspjeha.