SILOVAO MALOLJETNICU: Slavonac će šest godina u zatvor za nedjela prema pastorki

djevojka, silovanje, nasilje

Djevojčicu je monstrum silovao svake druge noći, a iz zatvora joj je poslao pismo u školu.

Muškarac iz Slavonije u utorak je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora jer je mjesecima silovao 14-godišnju pastorku gotovo svake druge noći u obiteljskoj kući, za vrijeme dok su ukućani spavali.

Međutim, monstrumu iz Slavonije to nije bilo dovoljno, pa je s djevojčicom imao seksualne odnose i vikendom jednom mjesečno u njegovoj kući, u koju bi je odvodio.

Tužitelji smatraju da se sve događalo mjesecima, i to od proljeća 2016. do siječnja 2017. godine.

Slavonac se još prije nepravomoćne presude preko branitelja žalio Vrhovnom sudu na odluku prvostupanjskog Županijskog suda zato što mu je produžen istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja, 21. kolovoza prošle godine. Međutim, drugostupanjski sud smatra da je odluka nižeg suda opravdana zbog njegova ponašanja nakon uhićenja koje pokazuje upornost i veliku kriminalnu volju.

– Kada se te okolnosti povežu sa činjenicom da je optuženik u tijeku boravka u istražnom zatvoru pokušao stupiti u kontakt sa žrtvom, na što upućuje i posljednje pismo koje je poslao žrtvi preko osnovne škole koju ona pohađa, tada je sasvim očito da postoji neposredna i konkretna opasnost od ponavljanja djela na koju je potrebno reagirati istražnim zatvorom – navodi se između ostaloga u rješenju Vrhovnog suda, prenosi Glas Slavonije.

Sud dodaje da opasnost od ponavljanja djela postoji unatoč njegovim tvrdnjama da je neosuđivana osoba, da je prestao seksualno zlostavljati pastorku sedam mjeseci prije uhićenja, da se prije uhićenja i odselio, da više ne postoji nikakva bliskost ni povezanost sa žrtvom i njezinom majkom, kao i da je prekršajni sud odredio zabranu približavanja i kontaktiranja s obitelji žrtve. Uz to žalio se drugostupanjskom sudu da će daljnjim boravkom u istražnom zatvoru izgubiti posao i ostati bez ikakvih prihoda.

Nikakve žalbe nisu mu uvažene te je Vrhovni sud odlučio da je Županijski sud potpuno pravilno odlučio da ostane iza rešetaka i dalje.