SDSS O IZJAVI MLINARIĆA: Nije prvi put da nas netko naziva teroristima, koljačima…

Nije prvi put da nas netko naziva teroristima, koljačima i slično, ali riječ je o opasnom govoru mržnje – poručili su zastupnici SDSS-a u odgovoru na nedavne izjave Stipe Mlinarića iz DP-a koji je, između ostalog izjavio da je premijer Andrej Plenković koalirao s teroristima. Govora je bilo i o odlasku predstavnika SDSS-a u Vukovar i Škabrnju.

Izvor: Media servis

“U javnosti se provlači taj narativ da stranka ima četnički predznak, da smo koljači, srbonacisti, da kao takvi nismo poželjni u nekim mjestima i dijelovima Hrvatske. To je opasan govor mržnje koji može isprovocirati nečiju neželjenu reakciju sa neželjenim posljedicama.”

Rekao je zastupnik SDSS-a Boris Milošević. Njegova stranačka kolegica Dragana Jeckov je izjavila kako žaloste poruke kakve se mogu čuti od DP-ovaca.

“(…) Ali nas neće demoralizirati u našem nastojanju i neće nas nikako poniziti jer vjerujemo u ono što radimo i sigurni smo da je politika koju SDSS vodi dokazana politika mira i takva će biti i ubuduće.”

Milorad Pupovac upitan je o bacanju vijenca u Dunav kao izraz poštovanja prema žrtvama rata koje bi im neki željeli zabraniti baš kao i odlaske u Vukovar i Škabrnju.

“Zabranjivati takve geste i privatizirati ih politički nije dobro za politiku sjećanja. Nije dobro za kulturu mira i tolerancije. (…) Moj ideal, moj cilj, moj san je da ljudi u Vukovaru, bili Srbi bili Hrvati, budu zajedno taj dan.”

Hoće li potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga ići u Škabrnju, nije odgovorio. Rekao je kako su spremni svugdje doći i kleknuti pred žrtvama, ali ne na način da bude protumačeno kako su to učinili na silu.