VIDEO: SDP IMA PREDSJEDNIKA – Članovi izabrali Peđu Grbina

U 18 sati su zatvorena birališta za članove SDP-a koji su danas birali četvrtog predsjednika stranke, a odlučivali su između Peđe Grbina i Željka Kolara.

Više od 11.500 članova SDP-a biralo je danas predsjednika stranke.

Kako je upravo objavljeno na konferenciji za medije, uvjerljivu pobjedu odnio je Peđa Grbin ispred krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara.

Kolar je osvojio 2760, a Grbin 5127 glasova. U postocima to znači da je Grbin osvojio 65 posto, a Kolar 35.

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao je novom predsjedniku SDP-a rekavši da je to velika čast i odgovornost.

Istaknuo je da je ponosan što je stranka pokazala predani rad i dostojanstvo te inkluzivnost u hrvatskoj politici. Po prvi puta su sve funkcije u stranci birane po načelu jedan član – jedan glas, dodao je, navodeći to kao visoki demokratski standard.

Kazao je da njegova odluka o odlasku s mjesta šefa SDP-a nije bila teška jer je puno radio i za stranku i za Hrvatsku.

“Nastavljamo se boriti, a zadatak vođenja je na nekom drugom”, dodao je i zaželio sreću novom vodstvu.

“SDP je potreban Hrvatskoj”, rekao je Željko Kolar nakon što je čestitao protukandidatu. “U SDP-u ima snage, energije i volje, a vjerujem da će u novom predsjedniku biti mudrosti da okupi ljevicu za bolju Hrvatsku”, istaknuo je, prenosi N1.

Grbin je zahvalio svima koji su u posljednja tri mjeseca bili uz njega i pomogli mu da dođe do čela stranke. ”I Željko, nemojte se ljutiti, krast ću ono što ste govorili jer za dobre ideje u politici nema copyrightsa”, rekao je svom oponentu Željku Kolaru.

”Večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, tko je koga podržavao. Od večeras smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske, SDP koji zanimaju samo pravda, jednakost i sloboda, koji radi za sve i u kojemu rade svi, stranka koja otvorena prema drugima i iz koje ne isključujemo”, poručio je novi predsjednik.

Komentiraj