SDP BIRA VOĐU: Hoće li na čelo Grbin ili Kolar?

Održava se drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, a svi članovi koji sukladno Statutu stranke imaju pravo glasa birat će novog predsjednika stranke. Na tri biračka mjesta biraju se članovi Predsjedništva i Glavnog odbora. U utrci su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik Peđa Grbin.

“Novi SDP. Nova Hrvatska” – program je Željka Kolara, kandidata za novog predsjednika SDP-a koji je završnom obraćanju pozvao birače da izađu na izbore.”SDP je velika Hrvatska stranka, SDP je potreban Hrvatskoj, SDP je potreban za stabilnost Hrvatske i bez jakog SDP-a nema ni jake Hrvatske”.”Kao budući predsjednik garantiram stabilnost, suradnju i kraj sukoba, što je za SDP u ovom trenutku najbitnije”:

“U subotu izađi i biraj #noviSDP – stranku na koju smo ponosni”, poručuje uoči unutarstranačkih izbora Peđa Grbin.”Moramo pokazati da nas ima. Moramo pokazati da je SDP još uvijek snažna stranka, koja je u Hrvatsku dva puta uvodila demokraciju i koja je Hrvatsku dva puta vadila iz krize. Izađite na izbore, pokažite koliko je SDP jak i da još uvijek ima snage biti pobjednička stranka”.

S obzirom na to da na trenutnim izborima pravo glasa nije imalo dvije trećine članica i članova SDP-a, Željko Kolar će se zalagati za izmjenu Statuta kako se to više nikada ne bi ponovilo. Isto obećaje i Peđa Grbin.”Koristim ovu priliku da se obvežem svim članicama i članovima, koji su se osjetili obespravljenima, čak i izdanima, da ćemo već na prvoj sjednici Glavnog odbora promijeniti naša pravila i više se nikada neće dogoditi da 2/3 naših članica i članova ne mogu sudjelovati u unutastranačkim izbornim procesima. Ako se želimo zalagati za demokraciju u društvu, onda moramo početi od vlastitog praga”.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas ne želi utjecati na rezultate izbora, a birače poziva da odaberu svog kandidata, sukladno njihovim programima.”Oba kandidata su moja kandidata, imali su dovoljno vremena da predstave svoj program, neću biti ničiji glasnogovornik i ni jednom svojom izjavom utjecati na to kome će glasačice i glasači dati svoj glas. Na njima je da svojim programom i predstavljanjem uvjere glasačice i glasače SDP-a da im daju svoj glas”.

Upitan da komentira izbor bivšeg vukovarskog gradonačelnika u Predsjedništvo stranke, Vukas odgovara:”Jer za to sve za što je Željko Sabo bio u zatvoru, na takvoj politici je Andrej Plenković preživio četiri godine i mislim da kao što su članice i članovi izabrali novo Predsjedništvo i Glavni odbor i u subotu novog predsjednika, tako su izabrali i Željka Sabu u Predsjedništvo. To su sve ljudi koji su bili u strukturama stranke. To je novi smjer, sa starim ljudima”.

Peđa Grbin glasat će u Puli, a Željko Kolar u Klanjcu. Tko će voditi SDP nakon Davora Bernardića trebalo bi se znati nakon konferencija za medije Središnje izborne komisije koja je predviđena iza 20:00 sati, sukladno vremenu potrebnom za prikupljanje konačnih rezultata izbora.

Komentiraj