SANJA BARIĆ: Reakcija predsjednice je emotivna – stroži “Zakon o navijačima” nije posao tehničke Vlade

sanja barić

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazvala je sjednicu tehničke Vlade i, među ostalim, predložila da ona hitno unese strože kazne u Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. 

Čini se kako je ta inicijativa promašena, jer Vlada koja je na odlasku, koja je tehnička, nema te ovlasti. Tako misli prof. dr. Sanja Barić, stručnjakinja za ustavno pravo.

“Ne, to nije tehnički posao. Vlada bi, eventualno, te zakonske promjene mogla objasniti njihovom hitnošću, ali mislim da to nije riječ u ovoj situaciji”, rekla je Sanja Barić za Novi list.

“Ti se neredi nisu dogodili u Hrvatskoj nego u Francuskoj i stoga ne postoji potreba za hitnim donošenjem zakona. Naravno, ako iz Vlade dođe ovakav zakonski prijedlog, na Saboru je odluka hoće li ga usvojiti.”

Sanja Barić smatra i kako inicijativa predsjednice nije primjerena dužnosti koju obnaša.

“Mislim da je to njezina emotivna reakcija koja je pretjerana. Problem nogometnih huligana postoji niz godina i predsjednica sada, kad su svi šokirani, pokušava hitno nametnuti neko rješenje, ali, ponavljam, mislim da je to pretjerano”, zaključuje Sanja Barić.

Komentiraj