SAČIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI: Napala ga korona – trenutno je na terapiji kisikom

Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, je u Klinici dr. Fran Mihaljević gdje se oporavlja od teške upale pluća izazvane zarazom koronavirusom.

“Na zaraznoj sam, sad sam već super. Tu sam već četiri, pet dana. I sve je izvrsno, ali kad sam došao bilo je jako gadno”, rekao je Sačić za Dnevnik.hr.

Sačić se isprva sam liječio kod kuće zbog relativno blagih simptoma, ali stanje mu se pogoršalo.

“Počeo sam jako kašljati i narasla mi je temperatura na 39. Sam sam došao u Zaraznu gdje su mi snimili pluća i otkrili da imam tu podmuklu upalu pluća. Odmah su me zadržali”, ispričao e Sačić, dodajući da mu je u tijelu nastao raspad sustava jer se imunološki nije moglo boriti s virusom. Trenutno je na terapiji kisikom i osjeća se dobro.

Ima i savjet za sve koji obole. “Ako se to dogodi unatoč tome što čovjek smatra da će nadvladati virus, onda mora na vrijeme hitno doći u bolnicu jer to je spas. I moram reći da svi ovdje, i liječnici i medicinske sestre i svi koji se brinu o pacijentima, ti ljudi doista spašavaju ljudske živote i njima sva zahvala”, kaže Sačić, koji priželjkuje da im društvo, ako je ikako moguće, za to i plati.

Stav o cijepljenju nije bitno primijenio jer, kaže, u sobi je promijenio dva cimera. “Jedni su se cijepili i svejedno su završili tu gdje i ja. To je opaka bolest, ona ne pogađa sve tako jako, mnogi prođu bez problema. Ali onoga koga zahvati, e taj je baš u nevolji”, poručuje Sačić iz bolničkog kreveta.