RUSKI ULTIMATUM UKRAJINI: Do 15 sati odlučite hoćete li se sastati na pregovorima u Bjelorusiji

Nakon što je jutros ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenskij odbio lokaciju pregovora s Rusijom u bjeloruskom Gomelu s obzirom da su iz Bjelorusije također lansirani projektili na Ukrajinu, stigao je ultimatum iz Rusije.

U njemu stoji da do 15 sati po lokalnom vremenu odluče hoće li se sastati s ruskom delegacijom na pregovorima u bjeloruskom gradu Gomelu.

Vladimir Medinski, šef ruske delegacije i pomoćnik predsjednika Vladimira Putina, rekao je državnoj novinskoj agenciji RIA da će ostati do predviđenog vremena i pričekati odgovor.

“Čim dobijemo ovu potvrdu, odmah ćemo krenuti u susret našim kolegama u pregovorima“, rekao je Medinski, a prenosi Media servis.

Podsjećamo, nakon što je jutros ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenskij odbio lokaciju pregovora s Rusijom u bjeloruskom Gomelu s obzirom da su iz Bjelorusije također lansirani projektili na Ukrajinu, javio se i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Pozvao je Kijev da pošalje svoje izaslantstvo na pregovore u Gomel: “Svi čekaju ukrajinsku delegaciju u Gomelu, ako ne stignu to je njihov izbor”, kazao je.

Isto tako je potvrdio da je iz Bjelorusije lansirano nekoliko raketa na Ukrajinu, a kao razlog naveo je što je nekoliko ukrajinskih raketnih odreda raspoređeno uz granicu s Bjelorusijom.