RUČAK S FRANCUSKIM PREDSJEDNIKOM: Plenković upitan zašto Milanović nije pozvan – evo odgovora

Na današnjoj pressici premijer Andrej Plenković odgovorio je i na pitanje o nepozivanju predsjednika Zorana Milanovića na ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Plenković kaže da mu je ponudio da organizira večeru ili ručak s Macronom, ali je on to odbio.

“Nije htio nijedno, rekao je da će doći na sastanak”, kaže.

O tome je li neobično da se postupa tako kaže: “Da on baca te smiješne teme a vi pitate mene, idite tamo pa ga pitajte, ne mene. Zahvaljujući meni Macron dolazi.”

“Nije to nesuradnja dva brda nego njihovo odbijanje da budu domaćini ručka ili večere”, kaže. “Ne, uopće neću na to odgovarati. Imamo po prvi put u 30 godina dolazak francuskog predsjednika koji je pripreman dugo i gdje ćemo potpisati ugovor vrijedan milijardu eura… I vi mene ispitujete da ja odgovaram zašto je netko drugi propustio biti domaćin ručka ili večere. Pitajte njega, to je jako važno”, govori Plenković, kako javlja N1.

“Na tom ručku neće biti visoki državni dužnosnici već predstavnici civilnog društva, gospodarstvenici i kulturnjaci… Pozvan je predstojnik Ureda predsjednika RH, diplomatski savjetnik…”, pojašnjavao je danas predstojnik ureda premijera Plenkovića Zvonimir Frka Petešić, kako prenosi RTL.

Kažu i da je Pantovčaku bilo ponuđeno da organiziraju večeru u srijedu, ali da im to nije odgovaralo s obzirom na kasni dolazak Macrona.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!