RIMAC SREĐIVALA ISPITE: Sve je duži spisak USKOK-a osumnjičenih da su koristili te usluge

Najnovije USKOK-ovo proširenje istrage protiv donedavne državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac obuhvatilo je niz takvih namještanja polaganja državnog stručnog ispita preko Josipe Rimac.

Tako se, kako je objavio N1, spominje i nekadašnja ministrica Gabrijela Žalac, koja je, prema zasad neslužbenim informacijama, poticala Rimac da njezinu bratu osigura da položi državni stručni ispit bez obzira je li to zaslužio.

USKOK je obuhvatio još cijeli niz takvih slučajeva. Kako piše Jutarnji list, istraga je pokrenuta i protiv državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Ivana Vukića, kojega se tereti da je sredio polaganje ispita vozaču ministra Tomislava Medveda. Osim njega, USKOK je pokrenuo istragu i protiv Nevenke Benić, također državne tajnice u istom ministarstvu.

Sređivanje polaganja spomenutog ispita preko Josipe Rimac i njezinih veza u Ministarstvu uprave stavlja se na teret i donedavnom ravnatelju Policijske akademije, sada umirovljenom Dubravku Novaku, ravnatelju Carinske uprave Hrvoju Čoviću, glavom tajniku Ministarstva zdravstva Veliboru Drakuliću, savjetnici ministrice poljoprivrede Aniti Validžić te zamjenici načelnika Općine Gvozd Mariji Idžan, kao i poznatom zagrebačkom zlataru Pašku Dodiću. Suokrivljeno je i nekoliko javnosti nepoznatih osoba koje su preko ove veze izašle na državni stručni ispit.

Podsjećamo kako je proširenjem istrage obuhvaćen pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i energetiku Domagoj Validžić, inače suprug već spomenute Anite Validžić koja je s Rimac rodbinski povezana. Validžića je Vlada već jučer razriješila spomenute dužnosti, piše Jutarnji list.

Komentiraj