RIJEKA USPJELA NA POLJUDU: Uzela Hajduku sva tri boda

Hajduk i Rijeka na Poljudu su igrali Jadranski derbi u sedmom kolu 1. HNL.

U 10. minuti problem za Hajduk. Lovrencsics se ozlijedio i umjesto njega ulazi Dellova.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu, ali je povela u 21. minuti Rijeka iz sjajne akcije. Sjurio se hitri Ampen, ubacio je povratnu. Selahi puca, a Kalinić brani, ali iz odbijanca nalijeće Tomečak i zakucava za 0:1.

Čini se da se riječki strateg Goran Tomić odlučio pustiti igru Hajduku, a onda udarati na kontre, pa se u u 31. minuti Abas sjurio od centra, stigao do 12, 13 metara i opalio, ali je strašnim udarcem uzdrmao vratnicu. Mnogo sreće za Hajduk.

I onda u 38. minuti skakan potez Drmića, kontra, daje na drugu stranu, ali Abas ne pogađa. Ipak u 43. je 0:2. Opet sjajna kontra Rijeke.  Ampem opet u slalomu prolazi pola obrane Hajduka, daje Drmiću koji sjajnim udarcem pogađa suprotni kut.

U drugom poluvremenu Hajduk napada i to se isplatilo. Krovinović je sjajno u 54. minuti pronašao Eleza koji pogađa za 1:2. U kontri u 58. minuti opet Abas povlači i dake Pavičiću koji puca, ali Posavec brani.

U 63. prilika za Hajduk. Krovinović daje Elezu, on nalazi Biuka, ali on pogađa vanjski dio mreže iz odlične prilike. Hajduk daje sve u napad ne bi li izjednačio. Rijeka se desetak minuta brani i čeka opet kontru – i u 70. poteže Abas, daje Ampenu, koji puca preko gola.

U 76. korner Krovinovića, idealna prilika za Simića, ali nije uspio gurnuti loptu u mrežu. Torcida zasula travnjak bakljama. Ne vidi se, pa je kratki prekid. U 80. Hajduk mijenja – Izašli su Biuk, Vuković i Sahiti, a ušli su Ljubičić, Eduok i Atanasov. Daju sve u napad. Ali, Rijeka se obranila.

Rijeka: Prskalo, Tomečak, Escoval, Krešić, Galović, Vukčević, Abass, Pavičić, Lepinjica, Ampem, Drmić.

Hajduk: Posavec, Lovrencsics, Simić, Elez, Čolina, Vuković, Krovinović, Sahiti, Livaja, Biuk, Mlakar.

 

Komentiraj