RIJEKA BEZ LIGE PRVAKA: Olympiacos na krilima Marka Marina pobijedio i na Rujevici

olympiacos

Rujevica je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a Rijeka je lovila grupnu fazu Lige prvaka, gdje joj je u play-offu suparnik bio grčki prvak Olympiacos koji je u Rijeku došao s prednosti 2:1 iz prve utakmice.

Rijeka bolja na početku utakmice. Već u 8. minuti lijep prodor Gorgona, i kada je sam krenuo prema golu kad ga je srušio Romao i dobio žuti karton.

U 22. minuti veliki promašaj Gorgona. Heber je sjajno ubacio s desne strane, Gorgon je na pet metara i promašio je cijeli gol. I kazna dolazi brzo, tri minute kasnije. Brzi napad Olympiacosa, Martić zaboravlja na Marka Marina koji je rutinski zabio Slugi za 0:1.

Rijeka pada u igri i u 33. minuti umalo 0:2, Vuković nakon lijepe akcije pogađa vratnicu.

marin, olympiacos

U nastavku, u 53. minuti Sluga u suzama izlazi iz igre. Mijenja ga Prskalo dok Rujevica skandira njegovo ime.

Dvije minute kasnije sjajna prilika za Rijeku. Gorgon se majstorski riješio čuvara i proigrao Gavranovića koji je tukao točno u gostujućeg vratara.

Onda velika prilika za Rijeku u 79. minuti. Matei je izašao sam ispred vratara Olympiacosa, želio ga je lobati, ali promašio je cijeli gol.

Gosti su imali prilike iz kontri, ali na sreću Rijeke nisu pogađali. Rijeka je sve dala za napad, pa su se u obrani javili problemi.

Gosti su vješto držali vodstvo, ali se nisu povukli u obranu, već su i prijetili i mogli povesti 0:2. Prilika je bila u 85. minuti kada Prskalo zaustavlja Bena u situaciji jedan na jedan.

 

 

 

Komentiraj