RIJEČKI HGSS GA SPASIO: Pao berući šparoge, udario glavom i izgubio pamćenje

Riječki HGSS primio je poziv u nedjelju oko 18 sati, a muškarac je pao berući šparoge i ozlijedio glavu.

Kako je HGSS naveo na Facebooku, muškarac je djelomično izgubio pamćenje pa nije mogao reći odakle je krenuo i gdje je stigao.

‘Također, žali se na gubitak vida te bol u prsnom košu. Pri pokušaju preciznog lociranja, u suradnji sa Županijskim centrom 112 saznajemo da je poziv u pomoć već ranije upućen policijskoj postaji Opatija, oni su pronašli vozilo unesrećenog parkirano na cesti koja vozi od tunela Učka prema Dobreću’, naveli su iz HGSS-a. Centar 112 dao im je približnu lokaciju mobitela ozlijeđenog muškarca.

‘Odmah po pozivu, na teren iz interventne baze Vežica kreće sedam članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila. Na terenu se pridružuju četiri člana stanice koji se u trenutku poziva vraćaju sa službenog putovanja te pet članova koji na lokaciju dolaze vlastitim vozilima’, opisali su akciju.

Potragu su usmjerili na područje između Poljana i Dobreća, neposredno uz kanjon Banina. Oko 19:45 jedan od timova pronalazi ozlijeđenog muškarca u samom kanjonu. Uspjeli su ga mobilizirati vakuum madracem te ga prenose na nosiljci, iz kanjona ga izvlače do planinarskog puta pomoću tri linije. Navode, linije si imale ukupnu dužinu od 100 metara. Ozlijeđenog muškarca prenijeli su do Strmica (Poljane) gdje ga je preuzela Hitna medicinska pomoći. Akcija spašavanja uspješno je završila oko 22 sata.