RIBIĆ PORUČIO OREŠČANINU: Ispričavam se, ispričavam se, samo mi dođite u neki studio

Malo je “ratno” stanje na liniji Vilim Ribić, čelnik Nezavisnih sindikata znanosti i obrazovanja i Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Nakon nekih istupa Oreščanina u javnosti, Ribić ga je pozvao na sučeljavanja, dok je Oreščanin za to postavio svoje uvjete.

Sada ga pak Ribić obavještava kako ispunjava njegove uvjete i kako ga čeka.

Ovo je priopćenje Ribića, objavljeno i na Facebooku:

Gospodine Oreščaninu,

u Vašem nedavnom obraćanju javnosti putem Facebook profila udruge Glas poduzetnika, prihvatili ste poziv za javno sučeljavanje sa mnom, ali ste pritom iznijeli i dva preduvjeta. Toliko Vas silno želim na megdanu oko laži i istina o javnom i privatnom sektoru da sam spreman ispuniti Vaše uvjete.

Tražite da Vam se ispričam što sam neke poduzetnike, pa i neke koje Vi predstavljate, okvalificirao kao stvarni relikt prošlosti. Ispričavam se. Ispričavam se i na tome što sam napisao da potplaćivanje rada, potkradanje države, kupaca i poslovnih partnera, onemogućavanje sindikalnog organiziranja, zastrašivanje radnika, huškanje svojih radnika protiv radnika u javnom sektoru, da bi se opravdala proizvodna nesposobnost, itd., itd. mora u budućem društvu biti relikt prošlosti.

Ispričavam se. Ispričavam se. Ispričavam se. Samo mi dođite u neki studio.

Znam da ste sada problijedili jer ste taj uvjet postavili uvjereni da se neću ispričati, a Vi nećete morati na sučeljavanje. Ali ja Vas toliko želim u studiju, da sam spreman sve napraviti što je u mojoj moći. Međutim, drugi uvjet koji ste postavili ne mogu Vam ispuniti. Zbog štrajkaških fondova tajnost sredstava sindikata u cijelom svijetu štite međunarodni standardi pretočeni u nacionalna zakonodavstva.

Financije sindikata su u Hrvatskoj transparentne samo prema onima kojima su sindikati obavezni sukladno Statutu te pozitivnim pravnim propisima, tj. prema onima koji ga financiraju, prema neovisnim revizorskim kućama i prema Ministarstvu financija sukladno zakonu. Uz sve unutarnje i vanjske kontrole svih ovih 30 godina Sindikat znanosti nema mrlje u svome poslovanju. Većina drugih sindikata radi slično. Zaključujem da su sindikati najčestitiji dio hrvatskog društva, što se nikako ne bi reklo za Vašu klasu. Znate to i sami. Dakle, sve bih dao da mi dođete na megdan, ali ne smijem kršiti Statut i propise.

Sada kad sam ispunio Vaša dva uvjeta, nadam se da nećete smisliti neki treći zbog kojeg bi Vam sučeljavanje sa mnom bilo neprihvatljivo.

Srdačan pozdrav,

Vilim Ribić

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/NSZVO/posts/3202868156391303″ bottom=”30″]