RAVNATELJICA HINA-E: Kolegica Škugor je sa službenog maila ukrala tekst svoje kolegice

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić
Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić

Priče o cenzuri i šikaniranju sada već bivše novinarka HINA-e Smiljana Škugor obična su laž kako bi prikrila svoju neprofesionalnost i politički aktivizam, poručili su jutros vodeći ljudi te državne novinske agencije.

Podsjetimo, Škugor je radnu verziju tuđeg teksta o dugu tvrtke supruge bivšeg ministra rada SDP-ovog Miranda Mrsića proslijedila stranci HKDU-u, te je potom objavljen na dva portala.

Škugor se, nakon što je otkrivena, pravdala da je željela spriječiti cenzuru u tijeku predizborne kampanje.

Iz HINA-e i danas ponavljaju da je tekst bio na čekanju do konačne dorade i objave. Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić i glavni urednik Serđo Obratov.

“Ona je sa službenog mejla ukrala tekst svoje kolegice, proslijedila ga je političkoj stranci usred izborne utrke i tek onda kada je vidjela da joj se sprema otkaz krenula je sa pričama o cenzuri. Tekst je prije toga moglo vidjeti 105 ljudi, ako nešto skrivate pretpostavljam da nećete dopustiti da ga vidi 105 ljudi”, rekla je Valentić.

Dodala je da je ako je namjera bila smijeniti Upravi HINA-e da će trebati pronaći neki drugi način.

“Dakle, kada je bila dovedena pred gotov čin, preostalo je od sebe raditi zviždača, preostalo je okrenuti pilu naopako, meni je ovo politički aktivizam. Mi smo odlučiti da je tekst o dugu tvrtke supruge bivšeg ministra rada SDP-ovog Miranda Mrsića priča od javnog interersa, a zauzvrat smo dobili priču da nešto cenzuriramo”, istaknuo je Obratov.